Op de Rehobothschool stimuleren wij de kinderen om gezond te eten en drinken, zoals met de fruitdag elke woensdag in iedere klas. We merken dat door de Corona periode de aandacht voor gezonde voeding wat is weggezakt. De komende periode willen wij in alle klassen hier weer extra aandacht aan besteden. Uw hulp is hierbij van harte welkom! Daarom hieronder even als reminder de belangrijkste punten wat betreft de eetmomenten op school:

 

Ochtendpauze

Er wordt in de ochtendpauze het liefst water/thee en andere gezonde dranken gedronken (geen pakjes, maar in bekers) en fruit/groente/gezonde snack gegeten. Het drinken van water is daarnaast de gehele dag toegestaan.

 

Voorbeelden en ideeën voor de pauzehap:

  • Fruit: appel, peer, banaan, kiwi, druiven, aardbei, meloen, pruimen, mandarijn
  • Groente: worteltjes, komkommer, paprika, snoeptomaatjes, radijsjes.
  • Gezonde snack: rijstwafels/broodje/fruitreep

 

Lunch

Bij de lunch streven wij ernaar dat de kinderen boterhammen meenemen en bijvoorbeeld wat fruit en groente. We vragen ouders om geen koek/snoep mee te geven. Om te drinken adviseren we water, melk, karnemelk, thee of een ongezoet zuivelproduct.

 

Voorbeelden voor een lekkere lunch: Volkorenbrood of bruinbrood, eventueel voor de variatie knäckebröd, roggebrood of een krentenbol. Ook is groente en fruit, zoals tomaat, komkommer, banaan, paprika, appel en aardbei lekker als beleg.

 

Traktaties

Wij zetten leerlingen die jarig zijn flink in het zonnetje. Daar past een feestelijk moment bij met een traktatie. Dat mag ook, want jarig zijn is een feest! Bij ons op school vragen we ouders wel om de traktaties klein te houden en niet te calorierijk te maken.

 

Voorbeelden: groente en fruit in een leuk jasje, een handje naturel popcorn, een waterijsje, soepstengel, klein koekje of klein snoepje.

 

Op www.gezondtrakteren.nl en www.voedingscentrum.nl/trakteren staan allerlei leuke voorbeelden van gezonde traktaties. De leerkrachten denken graag met u mee, dus vraag gerust om tips!